Utolsó kommentek

Mit tehetünk a Föld Napján?

2008.04.22. 17:06 Ablak

Kíváncsi vagyok az emberek hány százalékában tudatosul, hogy milyen nap is van ma. Úgy gondolom, hogy közel sem mindenki tudja, hogy ma bizony a Föld Napja van. Ennél is kevesebb azok száma akiknek nem csak átsuhan az agyán a felismerés, hanem el is gondolkodnak rajta, netán tesznek is valamit.
Találó időpont ez a mai a Föld Napjának, hisz a természet sokszínű arcát mutatja. Csodás, kellemes napsütéses időben mentem délben ebédelni, most pedig jégeső kopog az ablakpárkányomon. Szeszélyes április!
Nem titkolom, hogy részben ez a nap késztetett arra, hogy elindítsam ezt az oldalt. Sok mindent nem tehetek a mai napon földünkért, hisz épp úgy alakult, hogy eleve nem kell ma autóba ülnöm és egyébként is igyekszem mindent megtenni a környezet megóvásáért. Egyedül az ember csak nem fog hírtelenjébe nekiindulni szemetet szedni. Szervezett szemétszedés sok helyen nincs és nem is lehet elvárás mindenkivel szemben, hogy ilyeneken részt vegyen.
Az Onlinemarketing blogon Konrád a média hallgatása ellen szólalt fel. Igaza van, jó lenne ha legalább egy napig a csapból is ez folyna, de alapvetően az egyének hozzáállása dönti el, hogy történik-e valami.
Vegyük sorra a saját életünket, döntéseinket és a választási lehetőségek közül döntsünk a mellett, amiről egyébként is tudjuk, hogy helyes. Lehetne sorolni a példákat, hisz energiatakarékos izzóra bárki könnyen átállhat, de ezt úgyis mindenki maga dönti el. Ha kell a jó kifogást is megtalálja mindenki arra, hogy például miért jár autóval dolgozni nap, mint nap.
Vannak azonban olyan dolgok, amelyekre nem lehet magyarázatot találni. Gondolok itt azokra, akik nemhogy nem tesznek a föld védelme érdekében semmit, hanem kifejezetten ártanak is neki.
Ha senki nem lenne, aki tilosban rakja le a szemetet, patakba engedi a szennyvizet, elégeti azt amit nem szabadna máris sokkal előrébb járnánk.
A Föld Napja alkalmából legalább azon gondolkozzon el mindenki, hogy saját maga tesz-e ilyet!

1 komment

Címkék: környezetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://ablak.blog.hu/api/trackback/id/tr75437351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ercsi · http://grafirka.blog.hu 2008.04.23. 11:37:28

Én nem ültem kocsiba és nem szemeteltem, amit mondjuk amúgy se szoktam. Lehet sok embernek megfordul a fejében hogy ő akkor is tesz valamit a földért, aztán eszébe jut, hogy tökmindegy hogy ő nem ül autóba, mikor a világon több milliárdan meg igen. És akkor azt mondja, hogy megyek autóval, mert más is autóval megy. Nem tudom eljön e valaha az az idő (jó lenne, de szerintem soha nem fog) amikor mindenki tényleg visszafogja magát és egy ügy érdekében tesz valamit, félretéve az önző énüket. Ezt még egy lépcsőházban is nehéz elérni, nemhogy egy világon.
süti beállítások módosítása